Actueel

Week tegen Racisme en Discriminatie 2023

Op 21 maart a.s. is het Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Rond deze datum vindt zoals ieder jaar de Week tegen Racisme plaats. In de Gooi en Vechtstreek wordt het Mobiele Meldpunt gepresenteerd in verschillende gemeenten, wijkcentra en op ontmoetingsplekken: volg onze sociale media voor updates hierover.

In de regio Amsterdam en Utrecht, en ook landelijk zijn in het kader van de internationale dag en de week tegen racisme en discriminatie evenementen, online panels en webinars georganiseerd, waaronder:

Racisme bij Kinderen, panelgesprek
14 maart, 17:00 Panelgesprek over Racisme bij Kinderen, live in Pakhuis de Zwijger en te volgen via livecast
Festival 5 Jaar Week tegen Racisme
16 maart, Festival 5 Jaar Week tegen Racisme, Pakhuis de Zwijger Amsterdam, met muziek en o.a. 17:00-18:30: Workshop ‘(H)erken jij alledaags racisme?’ en ‘Hybrid Identities’ en 20:30-21:45 de Antiracisme Media Test.
One Love campagne
17-19 maart, One Love Campagne KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en ESPN
Samen voor een inclusieve Randstad
In Utrecht op 21 maart presentatie van instrumenten tegen uitsluiting met ADV’s (anti-discriminatievoorzieningen) en gemeenteraden van de vier grote steden in de Randstad. Voor meer informatie Artikel 1 Midden Nederland.
Evenement voor Jongeren, Jaarbeurs Utrecht
21 maart, 15:00-19:30: evenement georganiseerd door de Nationaal Coördinator Discriminatie en Racismebestrijding, voor jongeren en jongvolwassenen, Jaarbeurs Utrecht. Je kan tijdens dit evenement kennis opdoen over verschillende vormen van racisme en discriminatie, vragen stellen, ervaringen met elkaar uitwisselen en handvatten krijgen hoe hier mee om te gaan.
Podcast Jongeren & Discriminatie
Zes studenten van ROC Midden Nederland maakten een podcast ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Racisme op 21 maart. De podcast komt 21 maart online en is te luisteren via o.a de website van Art.1 Midden Nederland en Spotify.
Webinar voor gemeenten over aanpak racisme
21 maart, 12:30-14:00 Webinar voor gemeenten. Movisie en Kennisplatform Inclusief Samenleven verzorgen een online sessie over de aanpak van racisme.