Voorlichting & advies

Voorlichting en advies

Algemeen

Het Meldpunt Discriminatie Gooi en Vechtstreek verzorgt:

  • Voorlichting en advies voor inwoners en organisaties.
  • Gastlessen voor het onderwijs

Heb je nog andere vragen, neem gerust contact met ons op, we kijken dan hoe we je verder kunnen helpen.

Gastlessen voor het basisonderwijs

Het Meldpunt Discriminatie Gooi en Vechtstreek geeft gastlessen in het basisonderwijs.

Wij komen graag bij jou op school om met leerlingen in gesprek te gaan over beeldvorming, vooroordelen, discriminatie, pesten en respectvol met elkaar om gaan.

Vooroordelenkoffer

Voor het basisonderwijs verzorgen wij gastlessen met de zogenaamde “vooroordelenkoffer”. 

In deze les gaan leerlingen in tweetallen aan de slag met een “tafeltenstoonstelling” van kleurrijke kartonnen kaarten. Op elke kaart staat een opdracht die hen op speelse wijze stil laat staan bij thema’s als vooroordelen, pesten, diversiteit, democratie en groepsdruk. De werkvorm lokt onderling dialoog uit, je hoeft het niet met elkaar eens te zijn.

Doelgroep: groep 7 en 8

Duur: 75-90 min

We beginnen in het klaslokaal waar we met elkaar kennismaken en het spel wordt geïntroduceerd. Hierna gaan we het spel spelen, dat in een andere ruimte is opgesteld. We eindigen weer in het klaslokaal met een nagesprek en ruimte voor vragen.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het aanvragen van een gastles dan verzoeken wij je om contact met ons op te nemen per mail (discriminatie@versawelzijn.nl) of telefoon (035-6830154). 

Ook bij vragen kun je contact met ons opnemen.

Mocht je zelf aan de slag willen met het thema dan is er ook (online) veel onderwijsmateriaal te vinden.  Zie bijvoorbeeld:

Vanzelfsprekend zijn wij bereid om in dit kader met je mee te denken en van advies te voorzien.

Gastlessen voortgezet onderwijs

In de zomer van 2022 hebben wij workshops en voorlichting gegeven op een aantal middelbare scholen in de regio. In de toekomst willen wij dit aanbod voortzetten en waar mogelijk uitbreiden. Volg ons via deze site en sociale media om het laatste nieuws hierover te lezen.

Mocht je vragen of wensen hebben met betrekking tot eventuele gastlessen dan kun je contact met ons opnemen per mail (discriminatie@versawelzijn.nl) of telefoon (035-6830154). We kunnen dan gezamenlijk kijken wat mogelijk is.

Daarnaast wijzen wij je graag op beschikbaar (online) onderwijsmateriaal, waar je zelf als school mee aan de slag kunt.  Zie bijvoorbeeld:

Vanzelfsprekend zijn wij bereid om in dit kader met je mee te denken en je hierbij te adviseren.